Ragyogó, borostyánszínű desszertbor, határozottan intenzív, karakteres és páratlanul gazdag illattal. Ízében és illatában is erőteljesen megjelenik a mazsola, az aszalt füge és a datolya hármasa. A korty lendületes, citrusos, a magas cukortartalmat rendkívül jól kiegyensúlyozzák a savak. Nagytestű, komplex, rétegezett bor végtelen lecsengéssel.
Az egyesével, kézzel szedett és válogatott hárslevelű és furmint aszúszemeket tiszta furmintból készült, erjedésben lévő alapborba áztattuk. Az áztatás 24 órán keresztül történt. Az áztatás célja, hogy az elinduló erjedés során keletkezett alkohol és a felszabaduló szén-dioxid még gazdagabbá tegye a préselés előtt álló alapanyagot. Ezt az aszút 30 hónapig, szerednyei típusú zempléni tölgyfahordóban érleltük, majd palackoztuk. Palackban további 24 hónapig érleltük.
A tél közepesen hideg, viszont meglehetősen száraz volt. A tavasz az évszaknak megfelelően alakult, az átlagosnál kevesebb csapadékkal. A nyár extrém forróságot és özönvízszerű zivatarokat hozott. A szüret szeptember 11-én kezdődött. Az őszi időjárás közepesen meleg és száraz volt. Mind a száraz tételek, mind az aszúszemek magas minőséget hoztak, ezért egyensúlyos, jól érlelhető borok születtek.
2016 Országos Syngenta Borverseny XV., Quaris-nagydíj
2017 Decanter World Wine Awards - London, Ezüstérem
2018 Challenge International duVin - Bordeaux, Aranyérem
2018 Országos Borverseny, Aranyérem
2018 Semmelweis Egyetem Bora, Presztízs fehérbor kategória - Nagyaranyérem
2018 Nemzeti Borkiválóság Program, 4 csillagos Borkiválóság
2023 Berliner Wine Trophy, Aranyérem