Béres Tokaji Lőcse Furmint
2017

Béres Tokaji Lőcse Furmint

7 490 Ft
9987 Ft/l

A birtok csúcs szárazbora, mely az erdőbényei Lőcse-dűlő válogatott terméséből készült. Komplex, rétegzett, ugyanakkor lendületes furmint, markáns ásványossággal és finom hordóhasználattal. Illatában meghatározó a birs, az érett alma és körte, melyeket markáns, de szépen integrált hordófűszerek egészítenek ki. Komoly beltartalommal bíró, nagytestű, fejlett bor, amely hosszan időz a szájban.

Évjárat
2017
Jelleg
Száraz
Űrtartalom
0,75 l
Alkoholfok
13,51 %
Savtartalom
6,2 g/l
Maradék cukor
5,6 g/l

A Lőcse-dűlő furmint tábláinak válogatott terméséből készült ez a dűlőszelektált bor. A nagyon kíméletes préseléssel feldogozott szőlő mustját egy éjszakán keresztül ülepítettük. A színelt mustot új fahordóban erjesztettük. Erjedést követően 6 hónapig tartó fahordós érlelés következett, különböző pörkölésű, 2 és 5 hl-es erdőbényei kocsánytalan tölgyből készített fahordókban. Érlelés során a finomseprő folyamatos keverése mellett, a „battonage" technológiának és a mikrooxidációs folyamatoknak köszönhetően alakult ki a bor harmonikus, kerek, a dűlő adottságait is megmutató, ásványos karaktere. Az érlelést követően a hordókat egyesével kóstoltuk és a legjobbak házasításával készült el a véglegesnek szánt bor.

Tavasszal korán fakadt a szőlő, a márciusban érkező meleg időjárásnak köszönhetően egyes napokon akár a 23ᵒC-t is elérte a hőmérséklet. Áprilisban azonban egy hideg áramlat miatt tartósan 1-2ᵒC körül mozgott a hőmérséklet, ami némi aggodalomra adott okot. Az ezt követő időszak meleg, nyárias időjárást hozott, a borvidék jelentős részén nem hullott jelentősebb csapadék. Ebben az időszakban a szőlő hajtásnövekedése rendkívül intenzív volt.  A nyári időszak kellően csapdékos volt. Július 8-án egy heves jégesővel kísért viharfelhő lépett be a Bényei-medencébe, azonban az ezt követő időjárásnak és a növényvédelmi védekezésnek köszönhetően a termés nem ment kárba. Szeptember 12-én indítottuk a szüretet. Gazdag beltartalom, ropogos savak és magas mustfokok jellemezték ezt az évjáratot, mely aszúban is igen gazdag volt.

A Lőcse-dűlő a Béres Szőlőbirtok 45 hektáros birtokának egyik legfontosabb területe, a Tolcsva-Peres-hegy (420 m) délnyugati-nyugati fekvésű, 15 hektárnyi része.

 

Olvassa el a teljes történetet: Egy legendás dűlő legendás borai

Ezeket is ajánljuk

Száraz
1,5 l
13 490 Ft
8993 Ft/l
Száraz
0,75 l
5 990 Ft
7987 Ft/l
Száraz
0,75 l
2 990 Ft
3987 Ft/l
Webáruházunkból kizárólag Magyarországra szállítunk ki! Amennyiben külföldi címre szeretne rendelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!