A szinte teljesen beasszúsodott és töppedt bogyókat tartalmazó fürtők 80%-át bogyóztuk és áztattuk 4 órán keresztül majd áztatást követően a jobb préseléshetőség miatt a maradék 20% bogyózatlan fürtökkel együtt préseltük a szüretelt szőlőt. A kapott mustott 1 napon keresztül ülepítettük, majd irányítottan erjezstettük megőrízve a sárgamuskotály és botrytises szőlőszemek mustjának különlegesen egyedi illatát és íz jegyeit.
A tavaszi időjárás a szokásostól eltérően alakult, márciusban még havazott. Nyárra azonban a természet szépen utolérte magát, a csapadék eloszlása is kedvezőnek volt mondható, az ősz kicsit hidegebb volt az átlagosnál ezért a jól megválasztott szüreti időpont rendkívül fontos volt ebben az évben. Több éves kihagyás után szép botrytises fürtöket szüretelhettünk a szüret vége fele. A termés mind minőségileg, mind mennyiségileg átlagon felülinek mondható.