Fiatal és fiatalos, az aszúknál könnyedebb desszertbor. Illatában és ízében is rendkívül gazdag: aszalt sárgabarackot, baracklekvárt, érett őszibarackot, mézet, mazsolát is érezhetünk benne. Az édességet élénk savak, citrusos zamatok egyensúlyozzák ki. Desszert mellé vagy magában, desszertként fogyasztva is elsőrangú.
Az aszúsodott és töppedt szemeket tartalmazó fürtök egy részét egészben, másik részét bogyózva, egyéjszakás áztatást követően préseltük és fajtánként külön erjesztettük. Különböző élesztőket, erjedési hőmérsékleteket használva igyekeztünk a hárslevelű, furmint, kövérszőlő és sárgamuskotály fajták sajátosságainak legmegfelelőbb technológiát kiválasztani. Az érleléshez 136, 220 és 500 literes hordókat használtunk, majd a kiválasztásra került hordókat házasítva kaptuk ezt a rendkívül harmonikus, gazdag bort.
Tavasszal korán fakadt a szőlő, a márciusban érkező meleg időjárásnak köszönhetően egyes napokon akár a 23ᵒC-t is elérte a hőmérséklet. Áprilisban azonban egy hideg áramlat miatt tartósan 1-2ᵒC körül mozgott a hőmérséklet, ami némi aggodalomra adott okot. Az ezt követő időszak meleg, nyárias időjárást hozott, a borvidék jelentős részén nem hullott jelentősebb csapadék. Ebben az időszakban a szőlő hajtásnövekedése rendkívül intenzív volt. A nyár kellően csapadékos volt. Július 8-án egy heves jégesővel kísért viharfelhő lépett be a Bényei-medencébe, azonban az ezt követő időjárásnak és a növényvédelmi védekezésnek köszönhetően a termés nem ment kárba. Szeptember 12-én indítottuk a szüretet. Gazdag beltartalom, ropogós savak és magas mustfokok jellemezték ezt az évjáratot, mely aszúban is igen gazdag volt.
2020 Országos Syngenta Borverseny, Ezüstérem.