Az aszúsodott és töppedt szemeket tartalmazó fürtök egy részét egészben, másik részét bogyózva, egyéjszakás áztatást követően préseltük és fajtánként külön erjesztettük. Különböző élesztőket, erjedési hőmérsékleteket használva igyekeztünk a hárslevelű, furmint, kövérszőlő és sárgamuskotály fajták sajátosságainak legmegfelelőbb technológiát kiválasztani. Az érleléshez 136, 220 és 500 literes hordókat használtunk, majd a kiválasztásra került hordókat házasítva kaptuk ezt a rendkívül harmonikus, gazdag bort.
Tavasszal korán fakadt a szőlő, a márciusban érkező meleg időjárásnak köszönhetően egyes napokon akár a 23ᵒC-t is elérte a hőmérséklet. Áprilisban azonban egy hideg áramlat miatt tartósan 1-2ᵒC körül mozgott a hőmérséklet, ami némi aggodalomra adott okot. Az ezt követő időszak meleg, nyárias időjárást hozott, a borvidék jelentős részén nem hullott jelentősebb csapadék. Ebben az időszakban a szőlő hajtásnövekedése rendkívül intenzív volt. A nyár kellően csapadékos volt. Július 8-án egy heves jégesővel kísért viharfelhő lépett be a Bényei-medencébe, azonban az ezt követő időjárásnak és a növényvédelmi védekezésnek köszönhetően a termés nem ment kárba. Szeptember 12-én indítottuk a szüretet. Gazdag beltartalom, ropogós savak és magas mustfokok jellemezték ezt az évjáratot, mely aszúban is igen gazdag volt.
2020 Országos Syngenta Borverseny, Ezüstérem.