Debrecen város bora lett a Béres Tokaji Aszú

Újabb büszkeség érte a Béres Szőlőbirtokot: ezúttal a 2017-es évjáratú 6 puttonyos Tokaji Aszúja nyert rangos díjat, mégpedig a Debrecen város bora címet.

Debrecen23

A Debrecen Megyei Jogú Város és a Debreceni Borozó magazin által életre hívott borverseny első fordulójában 21 borvidék 130 pincészetének 500 bora vett részt. A tét nagy volt, miután csak a legjobb eredményeket elérő pincészetek kaptak meghívást a cím odaítélését eldöntő borbírálatra.

A nemzetközi borbírákból és a magyar borásztársadalom ismert személyiségeiből álló rangos zsűri az utolsó fordulóban 12 borvidék 27 pincészetének 100 bora közül választotta ki a győztes tételeket, melyek egy éven keresztül viselhetik a Debrecen város bora címet, és amelyek Debrecen hivatalos eseményein, gasztrokulturális programjain, a helyi éttermek borkínálatában, valamint reprezentációs ajándékként képviselhetik a Kárpát-medence borkultúráját.

A február 21-ei díjátadón összesen 7 kategóriában neveztek meg csúcsbort, a Béres Szőlőbirtok 2017-es 6 puttonyos Tokaji Aszúja az édes kategória legjobbja lett.

Debrecen2