Vezetőink

vezetoink_16-9

Regéczy Dávid

ügyvezető igazgató

2012-ben kerültem a Béres Szőlőbirtokra, mint kereskedelmi igazgató. Az ügyvezetői munkát 2023-ban vettem át feleségemtől, Melindától. A mögöttünk álló bő évtized során együtt dolgoztunk azért, hogy a borászatunk egyre ismertebb, elismert és sikeres legyen. A Tokaji márka szolgálata közös családi ügyünk. A biztos és stabil háttér, a kiváló munkakörülmények számomra is biztosítják azt a környezetet melyben szakmailag kiteljesedhetek. Egy borászatban soha nem lehet unatkozni! Nincs két egyforma év, és engem lenyűgöz az évjáratok megismételhetetlensége. A folyton változó környezeti tényezők mellett komoly feladatot jelent évről évre ugyanazt a kiemelkedő minőséget létrehozni. Számomra ez minden évben muníciót is ad ahhoz, hogy új termékötleteket találjunk ki. Igazán különlegesnek tartom a pezsgőinket, és most egy új, ígéretes száraz birtokboron is dolgozunk.

220610 DF Béres9421
220610 DF Béres9440

Regéczy-Béres Melinda

2010-ben lettem a Béres Szőlőbirtok vezetője, nagy örömmel és szeretettel vetettem bele magam ebbe a munkába. 2012-ben férjem, Dávid is csatlakozott hozzánk, ettől fogva együtt dolgoztunk a borászatunk sikeréért. Gyermekeink születése után az ügyvezetői feladatok egyre jobban rá hárultak, és 2023-ban hivatalosan is átvette ezt a munkakört. Nekem újra az anyavállalatunkban, a Béres Gyógyszergyárban lett feladatom, ahol kommunikációs igazgatóhelyettesként folytatom a munkámat. A Béres Szőlőbirtokot természetesen nem szeretném végleg „elhagyni”: munkakörömnek továbbra is része a borászattal kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátása. A Béres Szőlőbirtok számomra sokkal több, mint egy munkahely; olyan hely, ahol jó lenni és amiért jó tenni! A boraink közül nem tudnám megmondani, hogy melyik a kedvencem, lehetőleg az alkalomhoz és a helyzethez választom ki mindig a legmegfelelőbbet.

Jarecsni János

főborász és birtokigazgató

Sárospatakiként úgy nevelkedtem, hogy a szőlő és a bor már kiskoromtól kezdve a mindennapjaim része volt, ezért egyértelmű volt, hogy borász váljon belőlem. 2012 szeptembere óta dolgozom a Béres Szőlőbirtokon, épp a szüret idején, a munka legjavába érkeztem. Erdőbényén nagyon sok minden van, ami magával ragad. Csodálatos környezetben, egy jó csapatban végezhetem a munkámat, ahol nem csupán munkatársként, de barátként is tekintünk egymásra. A Béres Szőlőbirtokon lehetőséget kaptam arra, hogy szakmailag kiteljesedjek, tanuljak, alkossak, és olyan borokat készíthessek, amelyekre igazán büszke lehetek. Semmivel nem összehasonlítható érzés, amikor olyat tudok létrehozni, ami mások számára is örömforrás, amit szívesen kóstolnak a borkedvelők, és amit még a szakma is elismer. Különösen az aszú boraimra vagyok nagyon büszke, ezeket tartom most a legszebbeknek.

 

 

220610 DF Béres9377
220610 DF Béres9395

Hanyik Gábor

kereskedelmi igazgató

Azt szoktam mondani, hogy nekem a sorsom előre meg volt írva: mindkét szülőm jeles borvidékről származik, édesanyám egri, édesapám tokaji – két borvidék szerelméből születtem. A Béres borászatig nem volt egyenes az utam, de amióta 2017-ben csatlakoztam a csapathoz, úgy érzem, jobb helyen nem is lehetnék. Szeretek a Béres családdal dolgozni, mert példaértékű, amit az elmúlt húsz évben a borvidékért tettek, és rendkívül hiteles, amit képviselnek. Örülök, hogy egy jól összeszokott csapat része lehetek, ahol a tulajdonosok szívügye a borászat, és közösen írhatjuk a jövőt. Jól érzem magam a közegben, amiben a napjaimat töltöm: éttermesek, szállodások, borászok, kereskedők, sommelier-k – úgy érzem, mindenkivel megtalálom a közös nevezőt. A napjaim változatosak, élvezem, hogy folyamatosan úton lehetek és nem vagyok helyhez kötve. Ahogy a két fiam közül sem tudnék választani, valahogy így vagyok a borokkal is: nagyban függ attól, hogy hol, kivel, mi előtt és mi után vagyok, de a jó az, hogy a Béres szortimentből mindig találok kedvemre valót.

Götz Attila

szőlészeti vezető

2018 márciusában kerültem a Béres Szőlőbirtokra. Nagyon szeretek itt dolgozni: jó a csapat, és nekem az is sokat nyom a latba, hogy egy rendezett, szép helyen lehetek nap mint nap. Fontos számomra a cég hosszútávú elköteleződése a Tokaji borvidék iránt, és persze a stabil háttér is, amit a munkavégzéshez kapok. Sok-sok apró dolog befolyásolta az évek során azt a választásomat, hogy szőlész lettem. Leginkább azt szeretem benne, hogy kötetlen és nagyon változatos a munkám. Tavasztól a napfelkelte határozza meg a munkakezdést, így valóságosan együtt élhetek a természettel. Szeretem a hajnali kávézást az irodában, aztán frissen indulok ki a terepre. A szívemhez a Béres pezsgők állnak most a legközelebb, de mindig kíváncsian várom az új tételeket.

220610 DF Béres9404