Bor, mámor, Bénye

2024. augusztus 8 - 11.
Bor, mámor, Bénye

2024-ben is lesz Bor, mámor, Bénye, az időpontot már most érdemes felírni: augusztus 8-11.!

Alább olvashatja rövid, kedvcsináló beszámolónkat a 2023-as fesztiválról.

2023. augusztus 10-13. között nagy sikerrel lezajlott a Bor, mámor, Bénye fesztivál, melyet 15. alkalommal szerveztek meg az erdőbényei borászatok. A Béres Szőlőbirtokon idén is változatos programokkal vártuk a vendégeket. 

 

 

 

BÉRES PEZSGŐ MASTERCLASS

Péntek este Béres pezsgő mesterkurzussal kezdtük a fesztiváli programot a birtokon. 

Az exkluzív eseményt Tüű Péter, elismert Champagne-szakértő, kétszeres Magyar Sommelier Bajnok, a Laurel étterem executive head sommelier-je vezette. A pezsgőkóstolón 2013 és 2019 között készült Béres pezsgőkből válogatott, 9 tételes sor került bemutatásra. A kóstolót egy különleges, 2017-es évjáratú tokaji aszúval zártuk.

Tüű Péterrel korábban készített beszélgetésünket itt olvashatják.

 

IMG_1539
IMG_1673

ANYUKÁM MONDTA

Az idei évben is az encsi Anyukám Mondta Étterem települt ki hozzánk, hogy finom falatokban se legyen hiány! Még mobil pizzakemencét is hoztak magukkal, mindannyiunk nagy örömére - mert vannak a jó pizzák és van az Anyukám Mondta pizzája!

A SZŐLŐSGAZDA FURULYÁJA

Szombat délelőtt a kicsik az Aranyalma Páros mesetáncházában vehettek részt, miközben énekelhettek, táncolhattak és sok mindent megtudhattak a népi hangszerekről is.

 

 

IMG_1663
IMG_1727

OBSZIDIÁNOK NYOMÁBAN

Szombat délután dr. Kiss Gábor geográfus vezetésével a Lőcse-dűlőn kialakított tanösvényünket jártuk be és sok érdekességet megtudhattunk az obszidiánról. A kirándulás során a dűlő terméséből készült habzóbort és Lőcse-furmintot is megkóstolhattuk.

Dr. Kiss Gáborral korábban készetett interjúnkat itt olvashatják.

 

MAGYAR ÉS TÖRÖK DALLAMOK

Szombat este a gyönyörű hangú Török Tilla és zenekara, a Török Tilla Folk Experience adott műsort a teraszunkon. Tilláék a magyar és török népi dallamok világába repítettek el bennünket, miközben élvezhettük a gyönyörű bényei naplementét és a csodálatos borokat. 

 

 

IMG_1756

Szeretettel várjuk Önöket a következő Bor, mámor, Bényén is,

2024. augusztus 8-11. között!