Egészséges, érett szőlőfürtökből kinyert, zamatos, alkoholmentes, édes szőlőlé.
Egészfürtös préseléssel készített szőlőlé. A termék erjedésmentességét pasztőrözéssel és szigorúan steril technológiával biztosítjuk.
Az enyhe telet követően az idei március az elmúlt 33 év legmelegebbje volt, tavasszal a szőlő fejlődése a szokásosnál három héttel előrébb tartott.
Bár a tavasz kezdetén az átlagosnál szárazabb időjárás uralkodott, a talajok víz tartaléka még elegendő volt a vegetáció indulásához.
Májusban már igazi nyár eleji hőség köszöntött be, több alkalommal is 25 °C fölé emelkedett a hőmérséklet.
A nyár folyamán kevés csapadék hullott, és a meleg időjárás miatt már augusztus 22-én megkezdhettük a szüretet, hasonlóan a 2018-as évhez.
Az időjárás kedvezően alakult a szüret elején, így a szárazabb borokhoz szükséges szőlőt szeptember 12-ig, még az esőzések előtt sikerült betakarítani.
Szeptember közepén jelentős csapadék érkezett, amely reményt adhat egy szép aszús szüretre.