Friss, gyümölcsös bor. Illatában megjelenik a körte és a grapefruit. Élénk savtartalma teszi ropogóssá, hosszú, citrusos utóíz jellemzi. Egy igazi nyarat idéző furmint.
A célunk egy harmonikus, gyümölcsös, viszonylag könnyed, reduktív furmint elkészítése volt. Birtok furmintunk különböző szüreti időpontokból származó szőlőből, eltérő élesztővel és különböző erjesztés-technológiával készült furmint tételek házasításának eredményeképpen született meg.
A hideg, csapadékos tél után a tavasz az átlagosnál hűvösebben alakult, ami jelentősen visszavetette a szőlő fejlődését, így a növekedési ciklus 3-4 hetes késéssel indult. A nyár rendkívül forró volt, ugyanakkor az eső elmaradt, a csapadékmennyiség az átlagosnál jóval alacsonyabbnak bizonyult. A tavaszi hűvös időjárás következményeként a szüret is a megszokottnál később, szeptember 20-án vette kezdetét. Az ősz kedvező arcát mutatta: sok napsütés és minimális csapadék biztosította az optimális szüreti körülményeket. Az évjáratból élénk savakkal rendelkező, friss és ropogós habzó- és szárazborok, valamint kiegyensúlyozott szerkezetű, hosszú érlelési potenciállal bíró szamorodnik és aszúk születtek.