Rendkívül gazdag, egyedi édesbor. Aszúszemeket idéző illatában és ízvilágában mazsola, szárított füge és datolya, aszalt sárgabarack, méz is megjelennek. Igazi tokaji desszertbor, de az élénk savérzetnek köszönhetően vibráló, élénk beütéssel. Desszertek mellé vagy desszertként is ajánljuk.
Október végén szedett aszúsodott, töppedt szőlőből készült késői szüretelésű bor, mely négy tokaji szőlőfajta (hárslevelű, furmint, sárgamuskotály, kövérszőlő) házasításának eredménye. A leszüretelt szőlőt részben egészfürtösen, részben bogyózva préseltük. 24 órás ülepítés során a tisztított mustot irányítottan erjesztettük, majd a rövid fahordós érlelést követően került sor az alapborok házasítására. A cél egy harmonikus desszertbor megalkotása volt, mely a botritiszes jegyek mellett a késői szüret töppedt, gyümölcsös karakterét is magában hordozza.
A tél az átlagosnál sokkal enyhébb és szárazabb volt. A tavaszi időszak meghozta a várt esőt. A hőmérséklet az évszaknak megfelelően alakult, de május végére már extrém melegre fordult. A nyári hónapok hőmérséklete a várakozásaink szerint alakult, ezt csak alkalmanként szakította meg az özönvízszerű zivatarok megjelenése, mely komoly eróziós károkat okozott. A szüret szeptember 4-én kezdődött. A szüreti időjárás rendkívül kedvezően alakult, ezért a kíváló pezsgő alapborokon túl kiemelkedően szép aszúborok is születtek ebben az évben.