Béres Holdezüst habzóbor
2022

Béres Holdezüst habzóbor

3 990 Ft
5320 Ft/l

Rendkívül friss, vibráló tokaji habzóbor vagány kiszerelésben, csavarzárral. Üde, könnyed, némi virágossággal, körtés, nyári almás gyümölcsösséggel, citrusos frissességgel és kitartó, izgalmas pezsgéssel.

Évjárat
2022
Jelleg
Száraz
Űrtartalom
0,75 l
Alkoholfok
11,84 %
Savtartalom
5,4 g/l
Maradék cukor
4,58 g/l

A borvidék két fő fajtájából, furmintból és hárslevelűből készült habzóbor. A kiválasztott területekről szüretelt szőlő mustjának irányított együtterjesztése során könnyed bort készítettünk, melyhez utólag széndioxidot adtunk és frissen palackoztuk.

A hideg és csapadékos telet követően a tavasz az átlagosnál hűvösebb volt, ezért a szőlő fejlődése a szokásostól 3-4 héttel elmaradt. A nyár extrém magas hőmérsékletet, viszont az átlagosnál jóval kevesebb csapadékot hozott. A tavaszi időjárás miatt a szüret a szokásosnál 2 héttel később, szeptember 20-án kezdődött. Az ősz sok napsütést és kevés csapadékot hozott, így a szüreti időjárás kedvezően alakult. Az évjáratból friss, ropogós habzó- és szárazborok, valamint jól érlelhető, egyensúlyos szamorodnik és aszúk készültek.

Ezeket is ajánljuk

Száraz
0,75 l
8 990 Ft
11987 Ft/l
Webáruházunkból kizárólag Magyarországra szállítunk ki! Amennyiben külföldi címre szeretne rendelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!