Rendkívül friss, vibráló tokaji habzóbor vagány kiszerelésben, csavarzárral. Üde, könnyed, némi virágossággal, körtés, nyári almás gyümölcsösséggel, citrusos frissességgel és kitartó, izgalmas pezsgéssel.
A borvidék két fő fajtájából, furmintból és hárslevelűből készült habzóbor. A kiválasztott területekről szüretelt szőlő mustjának irányított együtterjesztése során könnyed bort készítettünk, melyhez utólag széndioxidot adtunk és frissen palackoztuk.
A hideg és csapadékos telet követően a tavasz az átlagosnál hűvösebb volt, ezért a szőlő fejlődése a szokásostól 3-4 héttel elmaradt. A nyár extrém magas hőmérsékletet, viszont az átlagosnál jóval kevesebb csapadékot hozott. A tavaszi időjárás miatt a szüret a szokásosnál 2 héttel később, szeptember 20-án kezdődött. Az ősz sok napsütést és kevés csapadékot hozott, így a szüreti időjárás kedvezően alakult. Az évjáratból friss, ropogós habzó- és szárazborok, valamint jól érlelhető, egyensúlyos szamorodnik és aszúk készültek.