Rendkívül friss, vibráló tokaji habzóbor vagány kiszerelésben, csavarzárral. Üde, könnyed, némi virágossággal, körtés, nyári almás gyümölcsösséggel, citrusos frissességgel és kitartó, izgalmas pezsgéssel.
A borvidék két fő fajtájából, furmintból és hárslevelűből készült habzóbor. A kiválasztott területekről szüretelt szőlő mustjának irányított együtterjesztése során könnyed bort készítettünk, melyhez utólag széndioxidot adtunk és frissen palackoztuk.
A nagyon hűvös tavaszi időjárás miatt a fakadás és a vegetációs időszak is a megszokotthoz képest később indult. Ezt a 3-4 hetes lemaradást a szőlőnek a nyári időszakban is csak részben sikerült behoznia, így a szüret a szokásoshoz képest 2 héttel később kezdődött. Az ősz rendkívül aszályos volt, kevés csapadékkal, a szőlő szépen be tudott érni. Az elkészült borok a kezdeti magas savtartalomból adódóan határozott, szép savakkal rendelkeznek.