100%-ban hárslevelű szőlőből, tradicionális pezsgősítési eljárással készült tokaji pezsgő. A szőlőt „champagne módszer” szerint egész fürtösen préseljük, 1-1,2 bar maximális nyomással. Ülepítést követően a tisztított mustot irányítottan, fajélesztő segítségével 16°C-on erjesztjük. A pezsgősítést és a palackos érlelést követően a degorzsáláskor adunk hozzá expedíciós likőrt.
Az enyhe telet követően a márciusban tapasztalható -10°C-os hőmérséklet aggodalomra adott okot. Szerencsére áprilisban és májusban az évszakhoz képest rendkívül meleg idő köszöntött be, így a szőlő fejlődése, növekedése rendkívül felgyorsult. A tavasz során a 28°C-os hőmérséklet sem volt ritka, mely korai fakadást eredményezett, a szőlő virágzása május 17-én kezdődött, 3 héttel korábban a megszokottnál. Nyáron kevés csapadék hullott, és a meleg miatt már augusztus 22-én elkezdhettük a szüretet. A 2018-as évjárat a kevés csapadék és a meleg, aszályos ősz ellenére rekord mennyiségű termést hozott. A botrytis csekély jelenléte hagyott csak némi hiányérzetet bennünk.