Béres Tokaji Pezsgő Brut
2019

Béres Tokaji Pezsgő Brut

8 990 Ft
11987 Ft/l

Rendkívül élénk, lendületes, vibráló, ugyanakkor telt és elegáns tokaji pezsgő 100% hárslevelűből. Szikár, friss, de mégis nagyon gazdag korty az illatában is megjelenő jegyekkel: alma, körte és barack, citrusfélék és rebarbara, markáns ásványosság, mely a grapefruitos citrusossággal és a fanyar zöldalmás karakterrel együtt hosszan megmarad a lecsengésben.

Évjárat
2019
Jelleg
Száraz
Űrtartalom
0,75 l
Alkoholfok
11,2 %
Savtartalom
6,16 g/l

100%-ban hárslevelű szőlőből, tradicionális pezsgősítési eljárással készült tokaji pezsgő. A szőlőt egész fürtösen préseltük, 1 bar maximális nyomással. A mustot irányítottan, fajélesztő segítségével 16°C-on erjesztettük. A pezsgősítést és a 36 hónapos seprőn tartást követően a degorzsáláskor adtunk hozzá 5 gramm expedíciós likőrt.

Az enyhe és száraz telet követően a márciusi fagyok aggodalomra adtak okot. Ezt követően az átlagoshoz képest sokkal melegebbre fordult az időjárás, amely felgyorsította a vegetációs időszakot. A nyár forró és nagyon száraz volt, ezért a szokásosnál több, mint 3 héttel hamarabb, augusztus 22-én kezdődött a szüret. A szüreti időjárás az évszaknak megfelelő volt, kevéske csapadékkal. A termés jó minőségű lett, a termésátlagok pedig rekord értékeket értek el ebben az évben.

Ezeket is ajánljuk

Száraz
0,75 l
3 990 Ft
5320 Ft/l
Webáruházunkból kizárólag Magyarországra szállítunk ki! Amennyiben külföldi címre szeretne rendelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!