Páratlanul gazdag, mézédes, zamatos, ugyanakkor friss, lendületes és elegáns édesbor. Az aszalt gyümölcsök, a méz, a kamillatea, a banán és a tejkaramell édességét gyönyörűen ellensúlyozza a vulkanikus karakter, a citrusok és a gyógynövények frissessége. Végtelen és végtelenül elegáns lecsengés, egyértelmű tokaji termőhelyi karakter. Utánozhatatlan ízgazdagság és komplexitás.
Az egyesével, kézzel szedett és válogatott furmint és sárgamuskotály aszúszemeket egy éjszakára, erjedésben lévő borba áztattuk. Az áztatás célja, hogy az elinduló erjedés során keletkezett alkohol és a felszabaduló szén-dioxid még gazdagabbá tegye a préselés előtt álló alapanyagot. Ezt az aszút 36 hónapig szerednyei típusú zempléni tölgyfahordóban érleltük, majd palackoztuk.
Enyhe tél után korán tavaszodott. A vegetációs időszak közepesen meleg és száraz volt, így az érési folyamat rendben lezajlott. A szüret szeptember 14-én kezdődött. A szeptemberi esők hatására szépen beindult az aszúsodás, így remek aszútermést szüretelhettünk. Az évjárat mind a száraz-, mind az édesborok tekintetében átlagon felüli volt.
2025 Decanter World Wine Awards - London - Platinaérem, 97 pont.
2025 Catad'Or Wine Awards - Santiago, Chile - Nagy aranyérem; „Legjobb külföldi bor” díj