Ragyogó, mély borostyánszínű borkülönlegesség határozottan intenzív, karakteres és páratlanul gazdag illattal. Rendkívül komplex ízében is megjelenik minden, ami az illatában: az aszalt gyümölcsök, a tea, a füst, a hordófűszerek. Mézédes, de a rendkívül magas savaknak köszönhetően citrusos frissesség, kecsesség jellemzi. Nagytestű, komplex, rétegzett bor végtelen lecsengéssel. Megállja a helyét desszertként, de szinte az összes édességet új magasságokba emeli.
Az egyesével, kézzel szedett és válogatott hárslevelű és furmint aszúszemeket egy éjszakára 100% furmintból készült, erjedésben lévő borba áztattuk. Az áztatás célja, hogy az elinduló erjedés során keletkezett alkohol és a felszabaduló szén-dioxid még gazdagabbá tegye a préselés előtt álló alapanyagot. Ezt az aszút 36 hónapig szerednyei típusú zempléni tölgyfahordóban érleltük, majd palackoztuk.
Enyhe tél után korán tavaszodott. A vegetációs időszak közepesen meleg és száraz volt, így az érési folyamat rendben lezajlott. A szüret szeptember 14-én kezdődött. A szeptemberi esők hatására szépen beindult az aszúsodás, így remek aszútermést szüretelhettünk. Az évjárat mind a száraz-, mind az édesborok tekintetében átlagon felüli volt.
2014 International Wine Challenge - London, Ezüstérem
2014 Decanter World Wine Awards - London, Regional Trophy
2015 Nemzeti Borkiválóság Program, 4 csillagos Borkiválóság
2016 Nemzeti Borkiválóság Program, 4 csillagos Borkiválóság
2016 Aszú- és Pezsgőkiválóság Könyve, Aszúkiválóság
2017 HNT Országos Borverseny, Aranyérem