Ragyogó, borostyánszínű borkülönlegesség, határozottan intenzív, karakteres és páratlanul gazdag illattal. Ízében és illatában is erőteljesen megjelenik az aszalt sárgabarack, a szárított füge és a datolya hármasa. A korty feszes, lendületes, gyönyörű az egyensúly a magas cukortartalom és a vibráló, élénk savak között. Nagytestű, komplex, rétegezett desszertbor, végtelen lecsengéssel. Citrusos, savanykás ízvilágú desszertek verhetetlen párja.
Az egyesével, kézzel szedett és válogatott hárslevelű és furmint aszúszemeket tiszta furmintból készült, erjedésben lévő alapborba áztattuk. Az áztatás 24 órán keresztül történt. Az áztatás célja, hogy az elinduló erjedés során keletkezett alkohol és a felszabaduló szén-dioxid még gazdagabbá tegye a préselés előtt álló alapanyagot. Ezt az aszút 30 hónapig, szerednyei típusú zempléni tölgyfahordóban érleltük, majd palackoztuk. Palackban további 24 hónapig érleltük.
A 2014-es év nagyon küzdelmes, kihívásokkal teli évjárat volt, nagy hasonlóságot mutatott a 2010-es évvel. A csapadék eloszlása rendkívül egyenetlen volt, a vegetációs időszak és a szüret idején is nagyon sok csapadék esett. Az ebben az évben készült borok ezért hűvös karakterrel és markánsabb savszerkezettel bírnak és ennek köszönhetően komplexebb beltartalommal és nagyon hosszú érlelési potenciállal rendelkeznek.