Az egyesével, kézzel szedett és válogatott hárslevelű és furmint aszúszemeket 100% furmintból készült, erjedésben lévő borba áztattuk, egy éjszakán át. Az áztatás célja, hogy az elinduló erjedés során keletkezett alkohol és a felszabaduló szén-dioxid még gazdagabbá tegye a préselés előtt álló alapanyagot. Ezt az aszút 2,5 évig 2 hl-es zempléni tölgyfahordóban érleltük palackozás előtt.
Napsütéses, kellően meleg és megfelelően csapadékos évjárat, mely során a szőlőt egészségesen, jól beérve sikerült leszüretelni, még magasabb mustfok esetében is. Száraz borok esetében kiemelkedő beltartalommal sikerült a borkészítés. A botrytis kevésbé volt jellemző erre az évjáratra, de az aszúszemek jó minőségűek voltak.
2016 Országos Syngenta Borverseny XV. - Quarisdij.
2017 Decanter World Wine Awards - London, Ezüstérem, 100/94 pont.
2018 Challenge International duVin, Aranyérem.
2018 Országos Borverseny, Aranyérem, 100/87,99 pont.
2018 Semmelweis Egyetem Bora, Presztízs fehérbor kategória - Nagy Arany.
2018 Nemzeti Borkiválóság Program 2018 évi Fehérborok Országkóstolója, Borkiválóság.