Béres Tokaji Eszencia
2008

Béres Tokaji Eszencia

79 990 Ft
319960 Ft/l

Tokaj titka, kincse és csodája; igazi nektár. Rendkívül gazdag aromái kajszibaracklekvárt, aszalt szilvát és kandírozott gyümölcsöket idéznek. Páratlanul mézédes, de savtartalmának köszönhetően lendületes és harmonikus. Szavakkal szinte leírhatatlan élményt nyújt a kóstolása.

Évjárat
2008
Jelleg
Édes
Űrtartalom
0,25 l
Alkoholfok
2,46 %
Savtartalom
18,5 g/l
Maradék cukor
549,8 g/l

A szemenként szedett aszúszemeket a szüret folyamán kis saválló, perforációs tálcával ellátott tartályokba gyűjtjük és hűtve tároljuk. Tárolás során az aszúszemek saját súlyuk által préselődve levet engednek, melyet összegyűjtünk. Ez az aszúszemekből cseppenként összegyűjtött nektár a tokaji eszencia.

Enyhe tél után korán tavaszodott. A vegetációs időszak közepesen meleg és száraz volt, így az érési folyamat rendben lezajlott. A szüret szeptember 14-én kezdődött. A szeptemberi esők hatására szépen beindult az aszúsodás, így remek aszútermést szüretelhettünk. Az évjárat mind a száraz-, mind az édes borok tekintetében átlagon felüli volt.

Ezeket is ajánljuk

Édes
0,5 l
14 990 Ft
29980 Ft/l
Webáruházunkból kizárólag Magyarországra szállítunk ki! Amennyiben külföldi címre szeretne rendelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!