Megjelenésében tükrösen tiszta, ragyogó, magas viszkozitással. Illatában a marcipán dominál, majd pörkölt magvak, zöld dió, aszúsodott szőlőszem, mazsola és aszalt szilva. Karaktere füstös, fűszeres, intenzív. A korty hűvös, az alkohol enyhe csípősségével. Szájban még inkább a marcipán dominál. Határozottan megjelenik a diópasztás, zöld diós karakter is, vibráló fűszeresség mellett. Törökméz, diós-mazsolás sütemény, selymes, hosszú lecsengés egy leheletnyi édességgel. Szobahőmérsékleten, a pálinkáspohárnál öblösebb borospohárból, kis kortyokban fogyasztandó, akár szivar mellé is.
Az aszú készítése során a kíméletesen préselt aszúszemekből álló törkölyt saválló kádakban erjesztettük. A lepárlás Boldogkőváralján, a Bestillo prémium pálinkafőzdében történt.
A szárazabb évkezdetet követően április és május kellő mennyiségű esőt hozott. A májusi átlaghoz képest meleg időjárásnak köszönhetően a szőlő virágzása június elején 10 nap alatt szépen lezajlott. A nyár kedvező volt a szőlő fejlődése, érése szempontjából. A hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék jelentett sok esetben gondot, jelentős eróziós kárt okozva a dűlőinkben. A szüret szeptember 4-én kezdődött. A rendkívül ideális szüreti időjárásnak köszönhetően 2019 a birtok egyik legszebb aszús évjárata volt. Egyensúlyos, feszes száraz borok és csodálatos, botrytises késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok születtek.