Erdőbényei Aszútörköly Pálinka
2019

Erdőbényei Aszútörköly Pálinka

7 490 Ft
21400 Ft/l

Megjelenésében tükrösen tiszta, ragyogó, magas viszkozitással. Illatában a marcipán dominál, majd pörkölt magvak, zöld dió, aszúsodott szőlőszem, mazsola és aszalt szilva. Karaktere füstös, fűszeres, intenzív. A korty hűvös, az alkohol enyhe csípősségével. Szájban még inkább a marcipán dominál. Határozottan megjelenik a diópasztás, zöld diós karakter is, vibráló fűszeresség mellett. Törökméz, diós-mazsolás sütemény, selymes, hosszú lecsengés egy leheletnyi édességgel. Szobahőmérsékleten, a pálinkáspohárnál öblösebb borospohárból, kis kortyokban fogyasztandó, akár szivar mellé is.

Évjárat
2019
Jelleg
Gyümölcspárlat
Űrtartalom
0,35 l
Alkoholfok
40 %

Az aszú készítése során a kíméletesen préselt aszúszemekből álló törkölyt saválló kádakban erjesztettük. A lepárlás Boldogkőváralján, a Bestillo  pálinkafőzdében történt.

A tél az átlagosnál sokkal enyhébb és szárazabb volt. A tavaszi időszak meghozta a várt esőt. A hőmérséklet az évszaknak megfelelően alakult, de május végére már extrém melegre fordult. A nyári hónapok hőmérséklete a várakozásaink szerint alakult, ezt csak alkalmanként szakította meg az özönvízszerű zivatarok megjelenése, mely komoly eróziós károkat okozott. A szüret szeptember 4-én kezdődött. A szüreti időjárás rendkívül kedvezően alakult, ezért a kiváló pezsgő alapborokon túl kiemelkedően szép aszú borok is születtek ebben az évben.

Ezeket is ajánljuk

Gyümölcspárlat
0,35 l
8 990 Ft
25686 Ft/l
Gyümölcspárlat
0,35 l
7 490 Ft
21400 Ft/l
Gyümölcspárlat
0,35 l
8 990 Ft
25686 Ft/l
Webáruházunkból kizárólag Magyarországra szállítunk ki! Amennyiben külföldi címre szeretne rendelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!