A leszüretelt, egészséges sárgamuskotály fürtöket lebogyóztuk. Bogyózást követően héjon, irányított erjesztés alkalmazásával 16ᵒC-on végeztük az erjesztést, hogy a szőlő aromáit minél inkább megőrizzük. A kierjesztett gyümölcsöt Boldogkőváraján, a Bestillo pálinkaüzemében pároltattuk le.
A szárazabb évkezdetet követően április és május kellő mennyiségű esőt hozott. A májusi átlaghoz képest meleg időjárásnak köszönhetően a szőlő virágzása június elején 10 nap alatt szépen lezajlott. A nyár kedvező volt a szőlő fejlődése, érése szempontjából. A hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék jelentett sok esetben gondot, jelentős eróziós kárt okozva a dűlőinkben. A szüret szeptember 4-én kezdődött. A rendkívül ideális szüreti időjárásnak köszönhetően 2019 a birtok egyik legszebb aszús évjárata volt. Egyensúlyos, feszes száraz borok és csodálatos, botrytises késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok születtek.