Megjelenése tükrösen tiszta, ragyogó, magas viszkozitással. Illata tiszta, nagyon intenzív, azonnal felismerhető, markáns, de nem tolakodó muskotályos jelleget mutat. Csemegeszőlő, rózsaszirom, rózsaolaj, citrusos jegyek, licsi, akácvirág, visszafogott parfümösség jellemzi, ezek mögött nagyon halványan pörkölt magvak és dió, akácméz, illetve édes piskótás sütemény érződik. Szájban hűvös, az illat alapján vártnál szikárabb, de nem feltétlenül szárazabb. Selymes, egyensúlyos korty. Gazdag ízvilág, hosszú, édeskés lecsengés a szőlőfajta egyértelműen felismerhető jegyeivel, mellettük törökméz, diópaszta és érett szőlőszemek. Pincehűvösen desszert mellé, vagy akár helyette fogyasztható.
A leszüretelt, egészséges sárgamuskotály fürtöket lebogyóztuk. Bogyózást követően héjon, irányított erjesztés alkalmazásával 16ᵒC-on végeztük az erjesztést, hogy a szőlő aromáit minél inkább megőrizzük. A lepárlás Boldogkőváralján, a Bestillo pálinkafőzdében történt.
A tél az átlagosnál sokkal enyhébb és szárazabb volt. A tavaszi időszak meghozta a várt esőt. A hőmérséklet az évszaknak megfelelően alakult, de május végére már extrém melegre fordult. A nyári hónapok hőmérséklete a várakozásaink szerint alakult, ezt csak alkalmanként szakította meg az özönvízszerű zivatarok megjelenése, mely komoly eróziós károkat okozott. A szüret szeptember 4-én kezdődött. A szüreti időjárás rendkívül kedvezően alakult, ezért a kiváló pezsgő alapborokon túl kiemelkedően szép aszúborok is születtek ebben az évben.