Megjelenése tükrösen tiszta, ragyogó, magas viszkozitással. Illata tiszta, nagyon intenzív, azonnal felismerhető, markáns, de nem tolakodó muskotályos jelleget mutat. Csemegeszőlő, rózsaszirom, rózsaolaj, citrusos jegyek, licsi, akácvirág, visszafogott parfümösség jellemzi, ezek mögött nagyon halványan pörkölt magvak és dió, akácméz, illetve édes piskótás sütemény érződik. Szájban hűvös, az illat alapján vártnál szikárabb, de nem feltétlenül szárazabb. Selymes, egyensúlyos korty. Gazdag ízvilág, hosszú, édeskés lecsengés a szőlőfajta egyértelműen felismerhető jegyeivel, mellettük törökméz, diópaszta és érett szőlőszemek. Pincehűvösen desszert mellé vagy akár helyette fogyasztható.
A leszüretelt, egészséges sárgamuskotály fürtöket lebogyóztuk. Bogyózást követően héjon, irányított erjesztés alkalmazásával 16ᵒC-on végeztük az erjesztést, hogy a szőlő aromáit minél inkább megőrizzük. A lepárlás Boldogkőváralján, a Bestillo prémium pálinkafőzdében történt.
A szárazabb évkezdetet követően április és május kellő mennyiségű esőt hozott. A májusi átlaghoz képest meleg időjárásnak köszönhetően a szőlő virágzása június elején 10 nap alatt szépen lezajlott. A nyár kedvező volt a szőlő fejlődése, érése szempontjából. A hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék jelentett sok esetben gondot, jelentős eróziós kárt okozva a dűlőinkben. A szüret szeptember 4-én kezdődött. A rendkívül ideális szüreti időjárásnak köszönhetően 2019 a birtok egyik legszebb aszús évjárata volt. Egyensúlyos, feszes száraz borok és csodálatos, botrytises késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok születtek.