Erdőbényei Birspálinka
2019

Erdőbényei Birspálinka

8 990 Ft
25686 Ft/l

Megjelenése tükrösen tiszta, ragyogó, magas viszkozitással. Illata tiszta, jellegzetes, intenzív, kiegyensúlyozott; elegáns, hűvös karakterrel. Birsalmasajt, tavaszi fehér virágok, almakompót, körtebefőtt, pikáns, főleg szerecsendiós, némileg szegfűszeges fűszeresség mellett citrusos frissesség jellemzi. A korty egyensúlyos, kerek, telt, hűvös karakterű fűszerességgel. A gyümölcsre jellemző egyértelmű birsalmás ízvilág mutatkozik meg benne; emellett marcipános, almás süteményes édesség, de ugyanakkor birskörtés fanyarság is; viaszos textúra; hosszú, selymes, zamatos lecsengés. Pincehűvösen digestif-ként vagy akár desszert mellé is fogyasztható.

Évjárat
2019
Jelleg
Gyümölcspárlat
Űrtartalom
0,35 l
Alkoholfok
40 %

A Béres Szőlőbirtokon 2016-ban telepített 800 birsalmafa terméséből 2019-ben készítettünk először pálinkát. A válogatás során csak a legszebb gyümölcsöket gyűjtöttük össze. Egyesével megtisztítottuk, majd összedarálást követően irányítottan erjesztettük őket. A lepárlás Boldogkőváralján, a Bestillo pálinkafőzdében történt.

Az évjárat nagyon kedvezően alakult a birs szempontjából. A kellően csapadékos évjáratnak köszönhetően a fák megkapták a szükséges csapadékmennyiséget, az őszi időszakban beköszöntött úgynevezett „vénasszonyok nyara" pedig kedvezően befolyásolta a gyümölcsérését. A kellő csapadéknak és a sok napsütésnek köszönhetően szépen beérett, egészséges termést tudtunk szüretelni október utolsó két hetében.

 

Ezeket is ajánljuk

Gyümölcspárlat
0,35 l
7 490 Ft
21400 Ft/l
Gyümölcspárlat
0,35 l
7 490 Ft
21400 Ft/l
Gyümölcspárlat
0,35 l
8 990 Ft
25686 Ft/l
Webáruházunkból kizárólag Magyarországra szállítunk ki! Amennyiben külföldi címre szeretne rendelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!