Erdőbényei Szilvapálinka
2019

Erdőbényei Szilvapálinka

8 990 Ft
25686 Ft/l

Megjelenése tükrösen tiszta, ragyogó, magas viszkozitással. Illata tiszta, jellegzetes, kiegyensúlyozott, mély és intenzív. Érett szilva, szilvalekvár, szilvamag, marcipán, üde virágosság, pörkölt mogyoró és mandula, izgalmas fűszeresség: vanília, szegfűszeg, fahéj jelennek meg benne. Étcsokoládés jegyek is felsejlenek. Érett, de mégis hűvös karakter jellemzi. A korty egyensúlyos, kerek, telt, hűvös karakterű fűszerességgel, szép magkarakterrel. Könnyed, az alkohol nem lóg ki, éppenhogy csíp, textúrája bársonyos, a hosszú lecsengésben és a szárazpróbában is megjelennek az aszaltszilvás karakter mellett az étcsokoládés jegyek. Pincehűvösen reggel éhgyomorra, vagy digestif-ként fogyasztandó.

Évjárat
2019
Jelleg
Gyümölcspárlat
Űrtartalom
0,35 l
Alkoholfok
40 %

A birtok félhektáros besztercei szilvásának terméséből származó, egészséges termésből készült ez a pálinka. A szilvát szeptember második-harmadik hetében szedtük, kimagozás után irányítottan saválló kádakban erjesztettük, megőrizve a szilvára jellemző aromákat. A pálinkát a boldogkőváraljai Bestillo pálinkafőzdében készítettük el.

A tél az átlagosnál sokkal enyhébb és szárazabb volt. A tavaszi időszak meghozta a várt esőt. A hőmérséklet az évszaknak megfelelően alakult, de május végére már extrém melegre fordult. A nyári hónapok hőmérséklete a várakozásaink szerint alakult, ezt csak alkalmanként szakította meg az özönvízszerű zivatarok megjelenése, mely komoly eróziós károkat okozott. A szüret szeptember 4-én kezdődött. A szüreti időjárás rendkívül kedvezően alakult, ezért a kiváló pezsgő alapborokon túl kiemelkedően szép aszúborok is születtek ebben az évben.

Ezeket is ajánljuk

Gyümölcspárlat
0,35 l
8 990 Ft
25686 Ft/l
Gyümölcspárlat
0,35 l
7 490 Ft
21400 Ft/l
Gyümölcspárlat
0,35 l
7 490 Ft
21400 Ft/l
Webáruházunkból kizárólag Magyarországra szállítunk ki! Amennyiben külföldi címre szeretne rendelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!