Béres Tokaji Lőcse Furmint Magnum
2016

Béres Tokaji Lőcse Furmint Magnum

13 490 Ft
8993 Ft/l
Komplex, rétegzett, mély, ugyanakkor lendületes furmint a hűvösebb klímájú Erdőbénye meredek Lőcse-dűlőjéből, markáns ásványossággal és finom hordóhasználattal.
Évjárat
2016
Jelleg
Száraz
Űrtartalom
1,5 l
Alkoholfok
13,51 %
Savtartalom
6,2 g/l
Maradék cukor
5,6 g/l

A Lőcse-dűlő furmint tábláinak válogatott terméséből készült ez a dűlőszelektált bor. A nagyon kíméletes préseléssel feldogozott szőlő mustját egy éjszakán keresztül ülepítettük. A színelt mustot új fahordóban erjesztettük. Erjedést követően 6 hónapig tartó fahordós érlelés következett, különböző pörkölésű, 2 és 5 hl-es erdőbényei kocsánytalan tölgyből készítettet fahordókban. Érlelés során a finomseprő folyamatos keverése mellett, a „battonage" technológiának és a mikrooxidációs folyamatoknak köszönhetően alakult ki a bor harmonikus, kerek, a dűlő szépségeit is megmutató, ásványos karaktere. Az érlelést követően a hordókat egyesével értékeltük és a legjobbak kiválasztását követően házasítottuk a bort. A magnum palackos érlelés következtében lassabban fejlődik.

Az év első időszaka sok csapadékot hozott, az enyhe télnek köszönhetően a talaj kellően fel tudott töltődni nedvességgel. A hűvösebb időjárás viszonylag kitartó volt a tavaszi időszakban is, és csak május vége felé melegedett fel az idő. Az éves csapadékmennyiség elegendő és jó eloszlású volt. A szüretet szeptemberben kezdtük, eleinte szép, egészséges fürtöket tudtunk szüretelni száraz alapborainknak. Az október elején érkezett kb. 100mm csapadék következtében a botrytis cinerea is jelentős mértékben megjelent a borvidéken. Szép, harmonikus szamorodni alapok születtek és kisebb mennyiségben elkészült aszú boraink is kiemelkedő beltartalmat és koncentrációt mutattak.

A Lőcse-dűlő a Béres Szőlőbirtok 45 hektáros birtokának egyik legfontosabb területe, a Tolcsva-Peres-hegy (420 m) délnyugati-nyugati fekvésű, 15 hektárnyi része. 

Olvassa el a teljes történetet: Egy legendás dűlő legendás borai

Ezeket a borokat is ajánljuk:

Száraz
0,75 l
4 990 Ft
6653 Ft/l
Száraz
0,75 l
4 990 Ft
6653 Ft/l
Száraz
0,75 l
5 990 Ft
7987 Ft/l
Webáruházunkból kizárólag Magyarországra szállítunk ki! Amennyiben külföldi címre szeretne rendelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!