A birtok csúcs szárazbora, mely az erdőbényei Lőcse-dűlő válogatott terméséből készült – magnum kiszerelésben. Komplex, rétegzett, ugyanakkor lendületes furmint, markáns ásványossággal és finom hordóhasználattal. Illatában meghatározó a birs, az érett alma és körte, melyeket markáns, de szépen integrált hordófűszerek egészítenek ki. Komoly beltartalommal bíró, nagytestű, fejlett bor, amely hosszan időz a szájban.
A Lőcse-dűlő furmint tábláinak válogatott terméséből készült ez a dűlőszelektált bor. A nagyon kíméletes préseléssel feldogozott szőlő mustját egy éjszakán keresztül ülepítettük. A színelt mustot új fahordóban erjesztettük. Erjedést követően 6 hónapig tartó fahordós érlelés következett, különböző pörkölésű, 2 és 5 hl-es erdőbényei kocsánytalan tölgyből készítettet fahordókban. Érlelés során a finomseprő folyamatos keverése mellett, a „battonage" technológiának és a mikrooxidációs folyamatoknak köszönhetően alakult ki a bor harmonikus, kerek, a dűlő szépségeit is megmutató, ásványos karaktere. Az érlelést követően a hordókat egyesével értékeltük és a legjobbak kiválasztását követően házasítottuk a bort. A magnum palackos érlelés következtében lassabban fejlődik.
Az év első időszaka sok csapadékot hozott, az enyhe télnek köszönhetően a talaj kellően fel tudott töltődni nedvességgel. A hűvösebb időjárás viszonylag kitartó volt a tavaszi időszakban is, és csak május vége felé melegedett fel az idő. Az éves csapadékmennyiség elegendő és jó eloszlású volt. A szüretet szeptemberben kezdtük, eleinte szép, egészséges fürtöket tudtunk szüretelni száraz alapborainknak. Az október elején érkezett kb. 100mm csapadék következtében a botrytis cinerea is jelentős mértékben megjelent a borvidéken. Szép, harmonikus szamorodni alapok születtek és kisebb mennyiségben elkészült aszú boraink is kiemelkedő beltartalmat és koncentrációt mutattak.