Béres Tokaji Diókút Hárslevelű
2018

Béres Tokaji Diókút Hárslevelű

6 990 Ft
9320 Ft/l

Feszes, hűvös karakterű, elegáns hárslevelű az erdőbényei Diókút-dűlő terméséből. Lendületes bor friss savakkal, karcsú testtel, őszibarackos, ásványos és zöldfűszeres karakterrel, szépen integrált hordóval.

 

Évjárat
2018
Jelleg
Száraz
Űrtartalom
0,75 l
Alkoholfok
11,53 %
Savtartalom
5 g/l
Maradék cukor
4,5 g/l

Dűlőszelektált hárslevelű az erdőbényei Diókút-dűlő terméséből. Egy része korábban szüretelt szőlőből, reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készült, a bor gyümölcsösségének és a fajtajellegének megőrzése érdekében. A tétel másik részéhez érettebb állapotban szüreteltük a termést, melyet préselés után hordóban erjesztettünk és 3 hónapig érleltünk. Ezután házasítottuk a különböző eljárással készült tételeket és palackban érleltük tovább a bort.

Az enyhe és száraz telet követően a márciusi fagyok aggodalomra adtak okot. Ezt követően az átlagoshoz képest sokkal melegebbre fordult az időjárás, amely felgyorsította a vegetációs időszakot. A nyár forró és nagyon száraz volt, ezért a szokásosnál több, mint 3 héttel hamarabb, augusztus 22-én kezdődött a szüret. A szüreti időjárás az évszaknak megfelelő volt, kevéske csapadékkal. A termés jó minőségű lett, a termésátlagok pedig rekord értékeket értek el ebben az évben.

Ezeket is ajánljuk

Száraz
1,5 l
15 990 Ft
10660 Ft/l
Száraz
0,75 l
3 990 Ft
5320 Ft/l
Webáruházunkból kizárólag Magyarországra szállítunk ki! Amennyiben külföldi címre szeretne rendelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!