Feszes, hűvös karakterű, elegáns hárslevelű az erdőbényei Diókút-dűlő terméséből. Lendületes bor friss savakkal, karcsú testtel, őszibarackos, ásványos és zöldfűszeres karakterrel, szépen integrált hordóval.
Dűlőszelektált hárslevelű az erdőbényei Diókút-dűlő terméséből. Egy része korábban szüretelt szőlőből, reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készült, a bor gyümölcsösségének és a fajtajellegének megőrzése érdekében. A tétel másik részéhez érettebb állapotban szüreteltük a termést, melyet préselés után hordóban erjesztettünk és 3 hónapig érleltünk. Ezután házasítottuk a különböző eljárással készült tételeket és palackban érleltük tovább a bort.
Az enyhe telet követően a márciusban tapasztalható -10ᵒC-os hőmérséklet aggodalomra adott okot. Szerencsére áprilisban és májusban az évszakhoz képest rendkívül meleg idő köszöntött be, így a szőlő fejlődése, növekedése rendkívül felgyorsult. A tavasz során a 28ᵒC-os hőmérséklet sem volt ritka, mely korai fakadást eredményezett, a szőlő virágzása május 17-én kezdődött, 3 héttel korábban a megszokottnál. Nyáron kevés csapadék hullott, és a meleg miatt már augusztus 22-én elkezdhettük a szüretet. A 2018-as évjárat a kevés csapadék és a meleg, aszályos ősz ellenére rekord mennyiségű termést hozott. A botrytis csekély jelenléte hagyott csak némi hiányérzetett bennünk.