A birtok csúcs szárazbora, mely az erdőbényei Lőcse-dűlő válogatott terméséből készült. Komplex, rétegzett, ugyanakkor lendületes furmint, markáns ásványossággal és finom hordóhasználattal. Illatában meghatározó a birs, az érett alma és körte, melyeket markáns, de szépen integrált hordófűszerek egészítenek ki. Komoly beltartalommal bíró, nagytestű, fejlett bor, amely hosszan időz a szájban.
A Lőcse - dűlő furmint tábláinak válogatott terméséből készült ez a bor. A kíméletes, legfeljebb 1 bar nyomassal kipréselt mustot egy éjszakán keresztül ülepítettük. A színelt mustot új fahordóban erjesztettük. Erjedést követően 6 hónapig tartó fahordós érlelés következett, különböző pörkölésű, 2 és 5 hl-es fahordókban. Érlelés során a finomseprő folyamatos keverése mellett, a mikrooxidációs folyamatoknak köszönhetően alakult ki a bor harmonikus, kerek, a dűlő adottságait is megmutató, ásványos karaktere. Az érlelést követően a végleges tétel elkészítése a legjobb hordók összeházasításával történt.
A tél az átlagosnál sokkal enyhébb és szárazabb volt. A tavaszi időszak meghozta a várt esőt. A hőmérséklet az évszaknak megfelelően alakult, de május végére már extrém melegre fordult. A nyári hónapok hőmérséklete a várakozásaink szerint alakult, ezt csak alkalmanként szakította meg az özönvízszerű zivatarok megjelenése, mely komoly eróziós károkat okozott. A szüret szeptember 4-én kezdődött. A szüreti időjárás rendkívül kedvezően alakult, ezért a kiváló pezsgő alapborokon túl kiemelkedően szép aszúborok is születtek ebben az évben.
A Lőcse-dűlő a Béres Szőlőbirtok 45 hektáros birtokának egyik legfontosabb területe, a Tolcsva-Peres-hegy (420 m) délnyugati-nyugati fekvésű, 15 hektárnyi része.
Olvassa el a teljes történetet: Egy legendás dűlő legendás borai