Béres Tokaji Lőcse Furmint
2016

Béres Tokaji Lőcse Furmint

8 990 Ft
11987 Ft/l

A birtok csúcs szárazbora, mely az erdőbényei Lőcse-dűlő válogatott terméséből készült. Komplex, rétegzett, ugyanakkor lendületes furmint, markáns ásványossággal és finom hordóhasználattal. Illatában meghatározó a birs, az érett alma és körte, melyeket markáns, de szépen integrált hordófűszerek egészítenek ki. Komoly beltartalommal bíró, nagytestű, fejlett bor, amely hosszan időz a szájban.

Évjárat
2016
Jelleg
száraz
Űrtartalom
0,75 l
Alkoholfok
13,2 %
Savtartalom
7,2 g/l
Maradék cukor
4,1 g/l

A Lőcse - dűlő furmint tábláinak válogatott terméséből készült ez a bor. A kíméletes, legfeljebb 1 bar nyomassal kipréselt mustot egy éjszakán keresztül ülepítettük. A színelt mustot új fahordóban erjesztettük. Erjedést követően 6 hónapig tartó fahordós érlelés következett, különböző pörkölésű, 2 és 5 hl-es fahordókban. Érlelés során a finomseprő folyamatos keverése mellett, a mikrooxidációs folyamatoknak köszönhetően alakult ki a bor harmonikus, kerek, a dűlő adottságait is megmutató, ásványos karaktere. Az érlelést követően a végleges tétel elkészítése a legjobb hordók összeházasításával történt.

Az enyhe telet követően az év első időszaka sok csapadékot hozott. Az átlagosnál hűvősebb időjárás egészen május végéig tartott. Ezt követően az időjárás az évszaknak megfelelően, kedvezően alakult. A szüretet szeptember 15-én kezdtük, melynek során egészséges fürtöket tudtunk szüretelni pezsgő alap- és száraz borainkhoz. Az október elején érkezett rengeteg csapadék következtében az aszúsodás is jelentős mértékben megjelent a szőlőinkben. Ennek következtében mind az édes szamorodni, mind az aszúboraink kiemelkedően magas minőségben készültek el.

A Lőcse-dűlő a Béres Szőlőbirtok 45 hektáros birtokának egyik legfontosabb területe, a Tolcsva-Peres-hegy (420 m) délnyugati-nyugati fekvésű, 15 hektárnyi része.

Olvassa el a teljes történetet: Egy legendás dűlő legendás borai

Ezeket is ajánljuk

Száraz
1,5 l
15 990 Ft
10660 Ft/l
Száraz
0,75 l
3 990 Ft
5320 Ft/l
Webáruházunkból kizárólag Magyarországra szállítunk ki! Amennyiben külföldi címre szeretne rendelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!