Béres Tokaji Naparany Cuvée
2019

Béres Tokaji Naparany Cuvée

7 490 Ft
9987 Ft/l

A birtok nagy száraz cuvée-je, mely a Tokaji borvidék két fő fajtájának, a furmintnak és a hárslevelűnek a házasításából született. Gazdag, érett, ugyanakkor lendületes és gyümölcsös bor, a korához képest meglepő élénkséggel, frissességgel.

 

Évjárat
2019
Jelleg
Száraz
Űrtartalom
0,75 l
Alkoholfok
12,54 %
Savtartalom
6,1 g/l
Maradék cukor
5,2 g/l

Ebben a borban a Tokaji borvidék két fő fajtája került házasításra 55-45% arányban. A nagyobb mennyiségű furmint hordóban erjedt, a hárslevelű reduktív módon, kizárólag tartályban készült. A két külön tétel házasítását követően 3 hónapig tovább érleltük a bort szerednyei típusú, zempléni tölgyből készült hordókban, majd palackoztuk. 

A tél az átlagosnál sokkal enyhébb és szárazabb volt. A tavaszi időszak meghozta a várt esőt. A hőmérséklet az évszaknak megfelelően alakult, de május végére már extrém melegre fordult. A nyári hónapok hőmérséklete a várakozásaink szerint alakult, ezt csak alkalmanként szakította meg az özönvízszerű zivatarok megjelenése, mely komoly eróziós károkat okozott. A szüret szeptember 4.-én kezdődött. A szüreti időjárás rendkívűl kedvezően alakult, ezért a kíváló pezsgő alapborokon túl kiemelkedően szép aszúborok is születtek ebben az évben.

A „Naparany” elnevezés Nagy László: Elhúllt bolondok nyomán című verséből származik, melyet id. dr. Béres Józsefnek ajánlott.

Ezeket is ajánljuk

Száraz
0,75 l
3 990 Ft
5320 Ft/l
Száraz
1,5 l
15 990 Ft
10660 Ft/l
Száraz
0,75 l
3 990 Ft
5320 Ft/l
Webáruházunkból kizárólag Magyarországra szállítunk ki! Amennyiben külföldi címre szeretne rendelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!