A birtok nagy száraz cuvée-je, mely a Tokaji borvidék két fő fajtájának, a furmintnak és a hárslevelűnek a házasításából született. Gazdag, érett, ugyanakkor lendületes és gyümölcsös bor, a korához képest meglepő élénkséggel, frissességgel.
Ebben a borban a Tokaji borvidék két fő fajtája került házasításra 55-45% arányban. A nagyobb mennyiségű furmint hordóban erjedt, a hárslevelű reduktív módon, kizárólag tartályban készült. A két külön tétel házasítását követően 3 hónapig tovább érleltük a bort szerednyei típusú, zempléni tölgyből készült hordókban, majd palackoztuk.
A tél az átlagosnál sokkal enyhébb és szárazabb volt. A tavaszi időszak meghozta a várt esőt. A hőmérséklet az évszaknak megfelelően alakult, de május végére már extrém melegre fordult. A nyári hónapok hőmérséklete a várakozásaink szerint alakult, ezt csak alkalmanként szakította meg az özönvízszerű zivatarok megjelenése, mely komoly eróziós károkat okozott. A szüret szeptember 4.-én kezdődött. A szüreti időjárás rendkívűl kedvezően alakult, ezért a kíváló pezsgő alapborokon túl kiemelkedően szép aszúborok is születtek ebben az évben.
A „Naparany” elnevezés Nagy László: Elhúllt bolondok nyomán című verséből származik, melyet id. dr. Béres Józsefnek ajánlott.