Béres Tokaji Naparany Cuvée
2016

Béres Tokaji Naparany Cuvée

5 990 Ft
7987 Ft/l

A birtok nagy száraz cuvée-je, mely a Tokaji borvidék két fő fajtájának, a furmintnak és a hárslevelűnek a házasításából született. Gazdag, érett, ugyanakkor lendületes és gyümölcsös bor, a korához képest meglepő élénkséggel, frissességgel.

 

Évjárat
2016
Jelleg
Száraz
Űrtartalom
0,75 l
Alkoholfok
12,28 %
Savtartalom
7,1 g/l
Maradék cukor
7,1 g/l

Ebben a borban a Tokaji borvidék két fő fajtája került házasításra 55-45% arányban. A nagyobb mennyiségű furmint hordóban erjedt, a hárslevelű reduktív módon, kizárólag tartályban készült. A két külön tétel házasítását követően 3 hónapig tovább érleltük a bort szerednyei típusú, zempléni tölgyből készült hordókban, majd palackoztuk. 

Az enyhe telet követően az év első időszaka sok csapadékot hozott. Az átlagosnál hűvösebb időjárás egészen május végéig tartott. Ezt követően az időjárás az évszaknak megfelelően, kedvezően alakult. A szüretet szeptember 15-én kezdtük, melynek során egészséges fürtöket tudtunk szüretelni pezsgő alap- és száraz borainkhoz. Az október elején érkezett rengeteg csapadék következtében az aszúsodás is jelentős mértékben megjelent a szőlőinkben. Ennek következtében mind az édes szamorodni, mind az aszúboraink kiemelkedően magas minőségben készültek el.

A „Naparany” elnevezés Nagy László: Elhúllt bolondok nyomán című verséből származik, melyet id. dr. Béres Józsefnek ajánlott.

Ezeket is ajánljuk

Száraz
0,75 l
2 990 Ft
3987 Ft/l
Száraz
1,5 l
13 490 Ft
8993 Ft/l
Száraz
0,75 l
2 990 Ft
3987 Ft/l
Webáruházunkból kizárólag Magyarországra szállítunk ki! Amennyiben külföldi címre szeretne rendelni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!