A birtok nagy száraz cuvée-je, mely a Tokaji borvidék két fő fajtájának, a furmintnak és a hárslevelűnek a házasításából született. Gazdag, érett, ugyanakkor lendületes és gyümölcsös bor, a korához képest meglepő élénkséggel, frissességgel.
Ebben a borban a Tokaji borvidék két fő fajtája került házasításra 55-45% arányban. A nagyobb mennyiségű furmint hordóban erjedt, a hárslevelű reduktív módon, kizárólag tartályban készült. A két külön tétel házasítását követően 3 hónapig tovább érleltük a bort szerednyei típusú, zempléni tölgyből készült hordókban, majd palackoztuk.
Az enyhe telet követően az év első időszaka sok csapadékot hozott. Az átlagosnál hűvösebb időjárás egészen május végéig tartott. Ezt követően az időjárás az évszaknak megfelelően, kedvezően alakult. A szüretet szeptember 15-én kezdtük, melynek során egészséges fürtöket tudtunk szüretelni pezsgő alap- és száraz borainkhoz. Az október elején érkezett rengeteg csapadék következtében az aszúsodás is jelentős mértékben megjelent a szőlőinkben. Ennek következtében mind az édes szamorodni, mind az aszúboraink kiemelkedően magas minőségben készültek el.
A „Naparany” elnevezés Nagy László: Elhúllt bolondok nyomán című verséből származik, melyet id. dr. Béres Józsefnek ajánlott.